.png)
.png)
.png)
limi napisał(a):Naszyn celem jest Dubrownik, ale po drodze chcemy zobaczyć i zwiedzić inne ciekawe miejsca, np.Split.
limi napisał(a):Może ktoś ma podobne plany. Gdzie można samemu rezerwować nocleg bez pośrednictwa biura podróży.
limi napisał(a): Gdzie można się zatrzymać na 2 dni w okolicy Splitu? Potem do Podgory na dłużej z wypadem do Dubrownika.
.png)
.png)
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Myśle, że być w Dalmacji i nie zobaczyć Pałacu Dioklecjana to poważny błąd (ruin Salony i Klisu też bym nie pomijała).
.png)
Jarek999 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Myśle, że być w Dalmacji i nie zobaczyć Pałacu Dioklecjana to poważny błąd (ruin Salony i Klisu też bym nie pomijała).
Myślę, że to prawda. Fotek ze Splitu na forum jest dużo , a fotki z Salony można obejrzeć tutaj:
http://www.jo-travel.eu/salona/salona.html
Klisu niestety jeszcze nie zdążyłem zobaczyć, ale może kiedyś....![]()
PozdrawiamJarek
.png)
woka napisał(a):Przejrzałem fotki tej Salony ............. jutro idę do psychiatry albo inszego uzdrowiciela.![]()
Ja tam widziałem (na tych fotkach) kupę gruzu, cementu, kamieni ( jak sądzę, onegdaj- milion razy już przekładane z miejsca na miejsce) . Gdzie to ta historia![]()
Wiem, wiem ..w naszych głowach, wyobraźni,etc. ..... ja widocznie mam inną.
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a): Rozumiem, że kamienne antyczne sarkofagi (niektóre w nadzwyczaj dobrym stanie) też nie robią na Tobie żadnego wrażenia?
No jasne, dla wielu to "tylko skorupy" i "kupa kamienia"...
Ale może gdybyś to jednak zobaczył, mówiłbyś inaczej...
Pozdrawiam
.png)
woka napisał(a):W jednej z relacji, tutaj na forum, zamieszczona jest wzmianka i opis ......."kolumny rzymskie", "zamek książecy(biskupi)", ......
wielokrotnie przechodziłem, siadałem, zdjęcia robiłem ale do głowy by mi nie przyszło że obok jest "taaka historia".
Ja po prostu nie zwracam na to żadnej uwagi. Po prostu widzę i nic więcej.
pzdr.
.png)
Jarek999 napisał(a): A dopiero znając historie tego miejsca miejsce nabiera innego wymiaru.
.png)
woka napisał(a):Kasia .... wyobaź sobie, że ja naprawdę w tym nic nie widzę. Mówię to poważnie.
Przecież już niejednokrotnie widziałem takie i podobne rzeczy ( nie jestem młody dzius) i jakby nie informacja kogoś tam .... na 200 % nie zauważlbym tego. Nie potrafię się tym podniecać. Wiem, że ta "historia" to towar handlowy jak każdy inny. Należy ją upiększać coby nie straciła na atrakcyjności a tej prawdziwej historii, prawdziwej w 100 %, tak naprawdę nikt nie zna.
W jednej z relacji, tutaj na forum, zamieszczona jest wzmianka i opis ......."kolumny rzymskie", "zamek książecy(biskupi)", ......
wielokrotnie przechodziłem, siadałem, zdjęcia robiłem ale do głowy by mi nie przyszło że obok jest "taaka historia".
Ja po prostu nie zwracam na to żadnej uwagi. Po prostu widzę i nic więcej.
.png)