Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

do wypoczywających w Pisku ( Pisaku) :)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daria.k
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daria.k » 19.06.2009 11:29

Witam serdecznie :) jestem nowa na forum i wybieram sie w tym roku z mezem do miejscowosci Pisak :)
przejrzalam forum wzdluz i wszerz i znalazlam kilka polecanych aprtamentow. jednak sa to posty juz sprzed 2, 3 lat i prawdopodobnie standard sie zmienil... mam goraca prosbe czy ktos byl w tej miejscowosci w zeszlym lub tym roku lub czy ma zdjecia w srodku tych apartamentow i moglby przeslac mi na mail...
:roll:
nie wiemy czy jechac tam w ciemno czy w ciemno ale z naciskiem na polecane na forum apartamenty..

p.s. przepraszam,ze pisze bez polskich znakow, ale pisze z niemieckiego komputera.
:oops:

pozdrawiam
daria
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 19.06.2009 15:50

Witaj !!
Byłem w ubiegłym roku w Piasku . Podaj maila to napiszę i wyśle zdjęcia .
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.06.2009 19:13

A nie lepiej zamieścić je tu :) Wszyscy zobaczą, bo za chwilę będziesz musiał na 100 adresów wysłać :wink:

Edit: Nie podawaj meila w ten sposób bo Cię zasypią spamem :)
daria.k
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daria.k » 20.06.2009 10:39

mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

ja zaryzykuję ;) ciekawa jestem czy zdjęcia apartamentach na stronach bardzo odbiegają od rzeczywistości..
sporo osób polecało ap. djerek ale najnowsza opinia nie była zbyt pochlebna... niestety niektóre z poleconcyh w pisaku ap. nie mają zdjęć w internecie dlatego liczę na pomoc i rady starych cromaniaków :)
pozdrawiam
daria.k
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daria.k » 20.06.2009 21:05

czy mogę się jakoś skontaktować z osobami któe był w Pisaku..?
Kristof, mama Kapiszonka, flowercia, midas...
trochę nie rozumiem czemu na forum nie ma pw... zaśmiecam forum a tak bym napisała do konkretnych osób...
:(
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 21.06.2009 16:23

Moje gg to 6898148 , byłem w Pisaku dwa lata temu ale jaszcze coś pamiętam z tego wyjazdu :D
W_TG
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) W_TG » 07.07.2009 11:37

Ja jade ponownie do Pisaka
I o dziwo dla niektórych, do tego samego domku.
Mili właściciele, co drugi dzień dostawałem bytelke wina do kolacji, na schodach wieczorami robiłem fajeczke z właścicielem.
Poekne zaułki plaż, prawie intymne. Dno w kamuczkach bez jerzowców.
fajne miejsce na spokojny wypoczynek i baza wypadowa do Splitu Trogiru Krke, rafting, mozna sobie wjechać na pobliską górę 1700 m npm

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Jak będę mógł ci pomóc to pisz; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotom0
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotom0 » 08.07.2009 07:48

Witaj.
W zeszłym roku spędziliśmy urlop w Pisaku w apartamencie Jena.
Cena za 3 osobowy apartament to ok 45Euro w sierpniu - trochę drogo ale stargowaliśmy na 40 we wrześniu.
W budynku na 1 piętrze znajdują się 2 apartamenty 3 osobowe ze wspólnym tarasem. Na 2 piętrze znajduje się duży 4 lub nawet 5 osbowy.
Są miejsca parkingowe pod budynkiem.

Właściciel w wieku ok 35 lat, miły i pomocny.
Stan apartamentów zgodny z opisem.
Widok z apartamentów - balkonu, przepiękny na wyspę Brać i w kierunku Baśki :) W sam raz na poranną kawę.
Miejscowość Pisak - wg. nas bardzo przyjemna, cicha i urokliwa.
Jeden sklepik ogólno spożywczo-przemysłowy, przed nim mały stragan z owocami.
Ponadto 2,3 knajpki przy porcie.
Plaża - kamienista, żwirek.

Wg mnie wszystkie lub większość plaż w chorwacji jest sztucznie nasypywana :)

Jedyny minus to strome usytuowanie miejscowości - 120 schodków na plażę - do tego się przyzwyczailiśmy :)
Większe zakupy - Baska Voda , lub market Konzum Makarska.
Zakupy rybne - Targ rybny Omnis.

W tym roku także się wybieramy do Pisaka.

Z objazdówki po miejscowościach nadmorskich wzdłuz wybrzeża odpowiadał nam alternatywnie Gradac , duży plus tej miejscowości to Konzum na miejscu.

Pozdrawiam
Piotr
W_TG
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) W_TG » 09.07.2009 22:11

Wg mnie wszystkie lub większość plaż w chorwacji jest sztucznie nasypywana

I tu się z oba nie zgodzę
Być moze duże plaze w kurortach trochę podrasowali.
Ale czemu nie, drogi też mamy asfaltowe a nie z bitego kamienia :lol:
Byłem dopiero 2 razy w chorwacji ale troszle plaż pdwiedziłem zwłaszcza tych dzikich, trudniej dostępnych.
Przecież tam nikt nie sypał żwiru.
Poza tym zwróc uwagę na strukture skał
Na przestrzeni kilkuset metrw można bez wysiłku rozpoznać 2,3,4 rozaje wzajemnie się przerastających.
Częsć z nich wygląda jak grube taraso w zaprawie cementowej. Taki zlepek.
I właśnie w tych miejscach czasem kilka czy kilkanaście metrów podłaże jest żwirowe. A obok lita skała na zboczu i w wodzie.
Dla mnie te plaże-miejsca są najpiękniejsze.
Zresztą okilice Omisia czy w ogóle środkowej Dalmacji bogate są w klifowe nabrzeża
I to jest ich niepowtazającym urokiem
[/quote]
W_TG
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) W_TG » 09.07.2009 22:20

Do Darji
Teraz przez internet b edzie Ci już ciężko znaleść dobre lokum
Dobre czyli tanie wyposażone i w miare blisko morza.
Możesz jechać w ciemno i bez problemu coś wyłuskasz, ale trzeba troszke pochodzić.
Nie cgcę tu robić reklamy, ale na meila moge Ci wysłać polski numer tel do chorwackiejagencji pośredniczącej.

Pozdrawiam
Wojtek
piotom0
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotom0 » 10.07.2009 07:00

Te plaże miały kompletnie inną strukturę kamienia (okrągłe, nieostre, inna barwa) niż skały otaczające.
Nie byłem na wszystkich plażach w Chorwacji :D ale te które odwiedziłem w większości tak wygladały.
Ponadto po wykopaniu dołka kilkunastocentrymetrowego zmieniał sie rodzaj żwirku na drobny i już nie okrągły.

Przy okazji zdjęcia z plaz w Pisaku.
Dwie "dzikie" na początku miejscowości od strony Makarskiej z dosyć trudnym dojściem i plaża główna.

Pozdrawiam
Piotom0

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone