napisał(a) damianołódź » 06.02.2012 10:22
Zgadzam się ze wszystkimi przedmówcami. Taki układ jest całkowicie bez sensu, my podczas dwóch pobytów w Cro i to z 3 letnią córeczką, która nie do końca trawiła bardziej wymyślne owoce Adriatyku, ale tez nie było problemu. W Konzumie kupowaliśmy np. udka z kurczaka, trochę wołowiny i warzywa. Wstawialiśmy po śniadanku, które w ogóle nie jest problemem, świeże pieczywko, biały ser z miodem lub na słono z cebulką i czosnkiem, świeże warzywka, pomidorki, jajecznica, itp. itd. O 10:00, przed wyjściem na plażę wstawialiśmy rosół, malutki ogień i na 13:00 mamy genialny gar bazy na kolejne zupki. Następnego dnia pomidorowa, ewentualnie ogórkowa, barszczyk czerwony itp. itd. Oprócz tego latem jestem zwolennikiem chłodników... Kefir, również dostępny w każdym sklepie i inwencja, świeże ogórki, rzodkiewki, pomidory, koperek, czosnek...Pycha Kiedy lato jest upalne, nie ma sensu jeść ciężkich posiłków w stylu, flaczki, żurki, fasolowe czy kwaśnice...To jest nieodzowny punkt posiłku, ale zimą na nartach.
Jeśli szukacie apartamentu, znajdźcie taki z ogrodowym grillem, i nasz Narodowy sposób spędzania wolnego czasu stoi przed Wami otworem...
W Rybaricy, lub na targu kupujecie świeże rybki, Orada, Brancin, mniejsze i większe Kozice, mule, linguine...
Jeśli nie jesteście fanatykami owoców morza, grillujecie mięcho, którego wybór w Konzumach (tych większych) jest naprawdę dobry. Doprawione Cevapcici, płaskie kotleciki z mielonego, wołowina, jagnięcina, wieprzowina, do tego Ajvar, i obiado/kolacja gotowa.
Jeśli nie chcemy "pieczonego" arbuzy, melony, winogrona, plus Prsut i kilka rodzajów sera, kilka butelek winka np. Plavac i też jest cudnie na tarasie w delikatnym cieniu
Podczas popołudniowych, co klika dni, wypadów na zwiedzanie, jadamy w Konobach.
Chyba że faktycznie nie macie ochoty "dotykać się" do garów, ale wtedy po co szukacie apartamentu????
Nie lepiej od razu poszukać oferty z biura podróży z ofertą HB i *** Hotelem?
My w tym roku lecimy 30.06 na 14 dni do Pisaka, apartamenty Ora w pięć osób całą rodzinką, i taki styl wyżywienia, który opisałem, będziemy realizować.