Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

PONTONY- opinie użytkowników

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1066
Dołączył(a): 22.05.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 16.01.2013 21:13

A widzicie....to o to chodzi !!! 8O ...........Czy HR ma zaj.............. dziurę budżetową ?...tylko patrzeć jak 100 milionów radarów w Adriatyku postawią i ograniczenia porobią....... :wink: ...i golasom 100 euro od cycka :lol:
FUX
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 13000
Dołączył(a): 14.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.01.2013 21:24

Panika nie na miejscu...
AdamSz
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1066
Dołączył(a): 22.05.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 16.01.2013 21:34

Aż paniki to nie ma......Ale, nie zaprzeczysz, że ta non stop wyciągająca się łapa jest wyjątkowo irytująca......
Vjetar
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 45312
Dołączył(a): 04.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.01.2013 09:20

Pasat napisał(a):
stachu265 napisał(a):
volare77 napisał(a):Najpierw podatki i cło a potem tylko do CRO!

Jaki podatek jakie cło?-nie kumam.

Ahoj!
Zajrzyj na nowy wątek -
To nas wreszcie dobije

Strachy na lachy - nie ma co siać fermentu :arrow: "Tematy zamknięte i inne śmieci".

:papa:
stachu265
Podróżnik
Avatar użytkownika
Posty: 22
Dołączył(a): 07.02.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachu265 » 21.01.2013 21:43

Witam. To nas raczej nie interesuje . No i po co tak daleko szukać, wystarczy u nas popatrzeć co się dzieje. Będziemy w maskach do Cro jeździć, zresztą i nie tylko . Kurcze , przed wyjazdem trzeba będzie pomyśleć o wtórniku.
darektv
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 31.10.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) darektv » 29.07.2017 22:50

Witam
czy ktoś ma doświadczenie z pontonem marki STORM np model STK 400 E ?
link :https://www.olx.pl/oferta/ponton-storm-stk-400-e-CID767-IDibyTJ.html
te pontony są o około 15-20 cm szersze niż inne przy tej samej długości.
Przymierzam się do takiego i chciał bym poznać opinie o nich oraz dowiedzieć się jak zachowują się na wodzie
smoki3
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4047
Dołączył(a): 29.11.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki3 » 01.08.2017 19:44

Pontony-opinie użytkowników, temat ten powinien się zaczynać trywialnym pytaniem do czego potrzebny jest nam ponton?
Co za pytanie? Sam je kiedyś zadałem na forum i co usłyszałem w odpowiedzi?

Musimy sobie zadać to pierwsze pytanie pogłębione jak, ile czasu i do czego będziemy używać pontonu, kto będzie często nim pływał?

-Wielkość pontonu im większy tym lepszy, dostosowany do ilości często używających gumiaka osób. Powiedzmy 3+1/2 wybieramy ponton co najmniej 4+1/2 i silnik o mocy max. dostosowanej do udźwigu pawęży. Nigdy nie kupujcie łodzi dla rodziny i znajomych królika!

- Jeśli jesteśmy zapalonymi motorowodniakami, mamy czas i warunki do pełno sezonowej eksploatacji pontonu odpowiedz jest prosta.
Nie oszczędzajmy na jakości weźmy choćby na kredyt markowy ponton, markowy nowy lub prawie nowy silnik.

- Czy używany markowy ponton? Ja wolałem nowego INFO-MEDIA niż 10 letniego Zodiaka. Może po tym jak pooglądałem sobie w Chorwacji markowe pontony do łatania w serwisie. To jak ze starym samochodem, WSZYSTKO ZALEŻY OD EGZEMPLAŻA.

- Jeśli jesteśmy z wielu powodów wakacyjnymi motorowodniakami (jak ja). Pływamy w czasie wakacji + przygodnie, nie warto wywalać olbrzymiej kasy na super markowy ponton. Lepiej tą nadwyżkę kasy włożyć w silnik. Szukajcie nowego "Chińczyka" z dobrymi opiniami na forum ale takim jak to cro.pl gdzie ludzie faktyczne pływają nie piszą co karze napisać jakiś producent. Silnika lepiej używanego i MARKOWEGO niż nowego "Chińczyka". Szukajcie po sezonie ze względu na dużo lepsze ceny (nawet-30%).

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kilka lat temu posłuchałem tej ostatniej rady naszego Mentora forum (K. Pozdro :D) i zakupiłem ponton INFO-MADIA oraz używany prawie nowy silnik Merkury. Z perspektywy upływu lat wybór okazał się dobry. Ponton służył osiem lat. Materiał pontonu po tym czasie eksploatacji wyglądał jak nowy. Lekką zauważalną wadą po tym czasie pływania było odklejanie się uchwytów, rączek ( PCV od PCV). Odpowiedni klej naprawił problem. Raz w Tisno ostatniego roku odkleiła się pawęż (pewnie z mojej winy ponieważ źle włożyłem podłogę :evil: ) . W Pirovacu skleił ją fachowiec za 200kun.

Teraz przesiadłem się na niewielką skorupę :P


darektv napisał(a):Witam
czy ktoś ma doświadczenie z pontonem marki STORM np model STK 400 E ?
link :https://www.olx.pl/oferta/ponton-storm-stk-400-e-CID767-IDibyTJ.html
te pontony są o około 15-20 cm szersze niż inne przy tej samej długości.
Przymierzam się do takiego i chciał bym poznać opinie o nich oraz dowiedzieć się jak zachowują się na wodzie


Chyba nikt na forum nie używa, bo pewnie miał byś odpowiedz.
Poprzednia strona

Powrót do Plaże i Adriatyk. Żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie ...



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Forum wykorzystuje oprogramowanie M 2.0. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2018