Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Peljesac - lista kempingów( opinie)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)
Peljesac - lista kempingów( opinie)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.03.2005 21:45

1. Camping PALME - Kuciste
2. Camping ANTONY BOY - Viganj
3. Camping LIBERAN - Viganj
4. Camping ADRIATIC - Mokalo
5. Camping GLAVNA PLAŹA - Orebić
6. Camping PERNA - Orebić
7. Camping VRILA - Trpanj
8. Camping VRELA - Putniković
9. Camping ZAKONO - Puntniković
10. Camping PRAPRATNO - Ston

mniejsze kempy:
11. Camping LUPIS - Loviste
12. Camping MIMOZA - Viganj
13. Camping PLAŹA - Viganj
14. Camping LAVOR - Viganj
15. Camping PONTA - Viganj
16. Camping VOĆNJAK - Viganj
17. Camping VOCNJAK - Orebić
18. Camping BOR - Orebić
19. Camping CICO - Orebić
20. Camping PONTA - Orebić
21. Camping VALA - Mokalo
22. Camping OREBIC - Orebić
23. Camping PONTA - Mokalo
24. Camping PARADISO - Postup
25. Camping Videla - Orebić
26. Camping Radić - Orebić
27. Camping DIVNA - Trpanj
28. Camping PLAŹA - Draće
29. Camping VUCINA I - Zuljana
30. Camping VUCINA II - Żuljana
31. Camping MASLINA - Źuljana
32. Camping SUNCE - Źuljana
33. Camping Luca - Duba ( dodany :D )
34. Camping ( narazie nie ma nazwy) - Trstenik ( dodany :D )

To taka lista aby ustetmatyzować nasze wypowiedzi. Łatwiej będzie pisac i odnajdywać... Posiadam "namiary" częściowe na te kempingi.
Proszę o wypowiedzi co do najlepszych waszym zdniem.

Niech wskaźnikiem - przynajmniej - w moim odczuciu- będzie kemp Lilli w Jagodnej na Hvarze. Który z tych kempów może się z nim równać.

A jeśli ktoś nie był na Lilli... to niech miernikiem będzie czystość i bezpośrednia bliskośc plaży, kameralna atmosfera i spokój.

Wydaje mi sie, że dobrze prezentują sie w Waszych opowieściach kempy: Adriatic, Vrila, Sunce ( choć do plaży trzeba przejśc przez droge - co mnie przeraża), Prapratno i Divna....


:mrgreen:
Ostatnio edytowano 08.04.2005 19:36 przez ally, łącznie edytowano 3 razy
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.03.2005 12:35

PUK PUK nikt nie chce się wypowiedzieć???
A może macie jakiś kemping, który należy dodać do tej listy hmmm?
Leon
Rezydent
Posty: 2260
Dołączył(a): 16.03.2002
Lokalizacja: Split

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 28.03.2005 13:02

...a mni sie najbardziej podoba Divna na polnocnim brzegu Peljesca, mniej ludzi, morze czyste przepiekna okolica.
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.03.2005 14:25

Leon napisał(a):...a mni sie najbardziej podoba Divna na polnocnim brzegu Peljesca, mniej ludzi, morze czyste przepiekna okolica.


No właśnie ten kemping wydaje się bardzo ciekawy. Ja preferuję właśnie takie małe kempingi.
Leon. Możesz powiedzieć coś więcej o tym kempie?
violonczela
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 64
Dołączył(a): 15.02.2005
Lokalizacja: Leszno

Nieprzeczytany postnapisał(a) violonczela » 28.03.2005 22:15

Dzięki Ally, że jesteś uparta i drążysz temat campów na Peljesacu. Może i ja skorzystam. Do listy campów proponuję dodać camp Luca w miejscowości Duba. Pisało się w o nim tutaj
forum/viewtopic.php?t=3855&postdays=0&postorder=asc&highlight=duba&start=15
I jeszcze ciekawa strona campingu Paradiso, który umieściłaś na swojej liście (zdaje się ,że o tym campie nie było słowa na forum). http://paradiso.holobit.net/en.html

Pozdrawiam
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.03.2005 23:13

Fakt nie było ani słowa a widzę, że kemping wygląda bardzo zachęcająco :D
Dzięki za pomoc.Myślę, że taka lista może się przydać nie tylko nam w wyprawie na Peljesac ale również innym forumowiczom. Ciężko się szuka na forum- informacje są rozrzucone.
Mam nadzieję, że kolejnych wpisów będzie przybywać :D
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.03.2005 23:15

A co do Divnej to wydaje mi się, że jest to idealne miejsce dla lubiących spokój. Niemniej cenna byłaby wypowiedź kogoś kto tam spędził choć kilka dni. :roll:
Gajus.ems
Mistrz Ligi Mistrzów
Avatar użytkownika
Posty: 716
Dołączył(a): 21.11.2003
Lokalizacja: Oleśnica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 29.03.2005 11:45

Parę moich spostrzeżeń. Camp DIVNA znajduje się w odległości ok 10 km od mjsc TRPANJ. Jadąc od OREBICA 3 km przed TRPANJ jest rozjazd, na miejscowość G. Vrucica. Kierujemy się w lewo lekko pod górkę, trasa odrazu jest węższa. Rozjazd jest doskonale oznaczony, jest kierunkowzkaz na "DIVNA". Po przejechaniu kilkuset metrów znajdujemy sie mjsc. G. Vrucica i tu kolejny rozjazd w lewo i prawo, żadnych oznaczeń. Po prawej stronie są zabudowania, dlatego wybrałem ten kierunek chcąc dojechać do DIVNEJ./nie tylko ja/. Po chwili okazuje się, że droga kończy się, tubylec tłumaczy, że należało skrecić jednak w LEWO!!!. Wracam do rozjazdu i jadę w lewo. Po kilkudziesięciu metrach konsternacja , głęboka wyrwa w asfalcie, nie ma jak objechać. Mam wątpliwości / okazało sie poźniej, że nie słuszne/ czy kontynuować jazde w takich warunkach. Bardzo powolutku przejeżdżam wyrwę, zawieszenie całe, dodałem otuchy innym kierowcom. Po tym już do końca nawierzchnia była ok, sądzę że wyrwę już zaklejono. Po 4 km dojeżdżamy do zabudowań jest to mjsc. Donja Vrucica, a po nastepnych 3 km już jesteśmy w DIVNA. Droga jest wąska , kręta o sporej różnicy wzniesień, ale jadąc ostrożnie z całą pewnością jest BEZPIECZNA.
Camp DIVNA znajduje się poniżej drogi /krótki ostry zjazd / bezpośrednio nad morzem i faktycznie przepiekną zatoką. Z tym , że camp ma kształt wąskiego prostokąta i niestety do plaży przylega tylko wąską cześcią. Przy campie na plaży znajduje się niewielki drewniany bar./czynny/ Jak wspomniałem camp jest wąski i długi, ładnie zadrzewiony '"pozkręcanymi" od wiatru drzewkami oliwnymi, oraz inną południową roślinnością. Camp w sumie nie jest duży 20-25 pojazdów, skromne ale czyste zaplecze sanitarne. Nie było lodówki, recepcjonista powiedział, że mają zamiar podlączyć jedną, pokazał mi starego grata na zapleczu, nie sadze aby udało sie go uruchomić. Na campie było kilka polskich rodzin, zamieniłem pare słów z mieszkańcem Bielska, powiedział, że na campie tym jest juz trzeci raz, jest to super camp, ale on zatrzymuje sie w tym miejscu ze względu na bardzo ciekawe dno morskie. Nie moge odnaleźć cennika, ale z całą pewnością camp był o wiele tańszy niż np VRILA w TRPANJ.Dodam, iż zatoka DIVNA/jej plaża/ jest tak popularna, że przy plaży zaparkowanych było ok 20 pojazdów na nr francuskich i włoskich, którzy musieli przyjeżdzać z innych miejscowości.Nie widziałem również żadnego sklepu, co nie oznacza że go nie ma gdzieś w pobliżu.
Bardzo podoba mi sie położenie tego campu, jednakze ze względu na brak dostepu do lodówek nie planuję tam pobytu, faktycznie jest to idealny camp dla poszukujacych spokoju.

Mam kilka ciekawych spostrzeżeń na temat wirtualnego campu LUKA w mjsc DUBA. Napisze o nim wieczorem.
Pozdrawiam GAJUS
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.03.2005 13:23

Gajus!Jesteś prawdziwą skarbnicą wiedzy. Czekamy na więcej.

Co do kempingu.
Może w Dubie jest jakiś sklepik. Możliwe też, że na kemp przyjeżdża obwoźny sklep- co jest często praktykowane w HR.
Mam tylko pytanie. Rozumiem, że mimo, iż kemp nie dochodzi do samej plaży to jest w bezpośredniej bliskości.
Ja sie wybieram na Peljesac 22.08 tak więc liczę, że ludzi będzie mniej(najpierw tydzień na Korculi a potem może właśnie Divna :) )
violonczela
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 64
Dołączył(a): 15.02.2005
Lokalizacja: Leszno

Nieprzeczytany postnapisał(a) violonczela » 29.03.2005 14:40

Tutaj jeszcze coś na temat campingu Divna
forum/viewtopic.php?t=5108&highlight=

Pozdrawiam
violonczela
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 64
Dołączył(a): 15.02.2005
Lokalizacja: Leszno

Nieprzeczytany postnapisał(a) violonczela » 29.03.2005 16:11

No to ja mam tutaj jeszcze jeden camping MAESTRAL VIGANJ
http://www.maestral-camping.com/


Pozdrawiam
violonczela
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 64
Dołączył(a): 15.02.2005
Lokalizacja: Leszno

Nieprzeczytany postnapisał(a) violonczela » 29.03.2005 16:18

I jeszcze do listy autocamp DALMATIA OREBIC
http://www.dubrovnik-area.com/dalmata/

Pozdr
Gajus.ems
Mistrz Ligi Mistrzów
Avatar użytkownika
Posty: 716
Dołączył(a): 21.11.2003
Lokalizacja: Oleśnica
Wirtualny camp LUKA-Duba Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 29.03.2005 17:50

W Dubie byłem w lipcu 2004 r, od campu DIVNA droga w lewo 4 km. Droga przyjemna, prowadzi wzdłuż morza, nie ma dużych wzniesień. Przed samą mjsc.DUBA jest rozjazd, droga w lewo prowadzi do centrum/była tam kaplica i kilkanaście domostw, oraz droga na Sveti Ilija,a także miejsce gdzie można było zakupić w domostwach pyszne domowe wino/. Natomiast w prawo na rozjeżdzie droga prowadziła na plażę i wcześniej camp LUKA, który znajduje sie bezpośrednio przy drodze po prawej stronie, do morza 150-200 metrów. Przed wejsciem żółta tablica "auto camp LUKA - tel. 020/743-724 " Camp był nieczynny, za bramę służył nowy łańcuch. Camp niewielki, porośniety starymi rozłożystymi drzewami oliwkowymi. Plac wysprzątany i zadbany. Teren wokół naprawdę malowniczy, taki tropikalny lasek. Na środku campu stał nowy niewielki murowany domaczek z nową dachowką i okienicami .
Nazwałem ten camp "wirtualny" ponieważ formułowicze juz w roku 2003 pisali, że jest w remoncie, coś długo go remontują.
Nic to, wszedłem sobie na teren campu, aby dokładnie go poogladać, po chwili podjechał jeep, wysiadł z niego młody mężczyzna. Domyslił się że szukam miejsca na campie. Przedstawił sie jako Ivo-wlasciciel tego campu,przeprosił, że camp jeszcze nie jest gotowy, oświadczyl, że planuje otwarcie na sierpień 2004. Zaprosił mnie aby pokazać mi wyposażenie tego wspomnianego domku. Byłem pod wrażeniem z jednej strony nowiutkie zaplecze sanitarne, kafelki, prysznice wszystko jak spod igły. Z drugiej stronu budynku osobne wejście do kuchni, tez wszystko nowiutkie, kuchenka gazowa czteropalnikowa, duża nowa lodówka, miejsce do zmywania naczyń. Trudno spotkać na południu tak dobrze wyposażony przydomowy camp. Ivo o ile go zrozumiałem, twierdził, że ma inne źródła dochodu a camp to taki dodatkowy biznes dlatego tak bardzo nie spieszy się z oddaniem do użytku. Dałem mu adres cro.pl
aby napisał o otwarciu campu, ponieważ camp wg mojej oceny to rewelacja/biorac pod uwagę położenie w ciekawej okolicy i niezłe wyposażenie/. Nie napisał on, nie pisali inni o otwarciu, wiec camp może dalej pozostaje" wirtualny", a byłoby naprawdę szkoda.
Również w DUBIE nie widziałem sklepu, w roku 2003 na forum była informacja o ruchomym sklepie/autobus/

GAJUS
Gajus.ems
Mistrz Ligi Mistrzów
Avatar użytkownika
Posty: 716
Dołączył(a): 21.11.2003
Lokalizacja: Oleśnica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 29.03.2005 17:54

ally napisał(a):Mam tylko pytanie. Rozumiem, że mimo, iż kemp nie dochodzi do samej plaży to jest w bezpośredniej bliskości.


Camp DIVNA dochodzi do samej plaży, tylnie wyjście z campu jest wejsciem na plażę, tylko, że jak wspomniałem camp graniczy z plażą tylko na wąskim odcinku.
GAJUS
ally
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2033
Dołączył(a): 24.02.2004
Lokalizacja: miejmy nadzieję, że niebawem Jura Krakowsko - Częstochowska :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.03.2005 19:29

No to fajnie.
Gajus a teraz kemp w Dubie :mrgreen:
Następna strona

Powrót do Kempingi


  • Podobne tematy
    Ostatni post

Peljesac - lista kempingów( opinie)
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
x
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Forum wykorzystuje oprogramowanie M 2.0. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2014