Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Peljesac - lista kempingów( opinie)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator
Avatar użytkownika
Posty: 91755
Dołączył(a): 10.09.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.08.2016 14:49

PLAŽA 20267 KUČIŠTE - VIGANJ 4, Od Gaja 66, A. Šeparović (020)719-062
PLAŽA 20267 KUČIŠTE - VIGANJ 4, P. Hektorovića 54, M. Džubur (020)719-061
draggho
Turysta
Posty: 8
Dołączył(a): 10.08.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) draggho » 28.08.2016 16:08

Walt napisał(a):Zdarzyło się komuś rezerwować termin na kempingu Divna? Nie odpowiadają na maile ani na fejsbukowe wiadomości, a że ekipa dość liczna się wybiera to nie chciałbym jechać w ciemno.


Wiem, że "po ptokach", ale przyda się na przyszłość.
Z informacji od Stevena (właściciela), rezerwacje najpóźniej w marcu/kwietniu, potem możesz liczyć na łut szczęścia. My pojechaliśmy w tym roku w ciemno, pierwszą noc spaliśmy w miejscu przejściowym, bez cienia, na resztę pobytu mieliśmy dużo szczęścia, bo zwolniło się świetne miejsce, kompletnie zacienione. To chyba, oprócz przepięknej plaży, największy atut Divnej.
Co do odpowiadania na maile, to mają mały kłopot, bo tam gdzie mieszkają nie ma internetu :( Pewnie odpowiadają z opóźnieniem. Przy okazji, masz może do nich maila?
Walt
Odkrywca
Posty: 88
Dołączył(a): 04.04.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walt » 29.08.2016 10:26

Pisałem do nich na Facebook'u i mailowo (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl). Na odpowiedź trochę się naczekałem, okazało się że ostatnie rezerwacje były w okolicach Bożego Narodzenia. Przynajmniej jeśli chodzi o przyczepy. Temat kempingu sobie odpuściłem po dokładniejszym rekonesansie tego lata - po pierwsze - przyczepy jeśli już są, to stoją na plaży - lokalizacja piękna, ale w pełnym słońcu, a po drugie - z przyczepą mógłbym mieć problem z podjechaniem, szczególnie gdybym trafił na kogoś z naprzeciwka. Może kiedyś....
gusia-s
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4055
Dołączył(a): 15.01.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.08.2016 19:42

Walt napisał(a):... Temat kempingu sobie odpuściłem po dokładniejszym rekonesansie tego lata - po pierwsze - przyczepy jeśli już są, to stoją na plaży - lokalizacja piękna, ale w pełnym słońcu, a po drugie - z przyczepą mógłbym mieć problem z podjechaniem, szczególnie gdybym trafił na kogoś z naprzeciwka. Może kiedyś....
Jak byliśmy w 2014 to kilka przyczep stało również w części zadrzewionej... tam gdzie rosną oliwki, lecz większą budą tam się nie wciśnie... chyba że przed lub po sezonie kiedy jest luz. Z wydostaniem się z budą nie ma problemu, nic nie wyjedzie bo normalnie mijają się 2 auta jeszcze z zapasem a nachylenie wcale nie jest jakieś strome. Węziej jest dopiero za Divna w kierunku Duby. Skoro jest kemping w tym miejscu i zjeżdżają na niego zestawy to znaczy że da się :)
Dziś wrzucili na fb nowe fotki... wygląda na to, że odnowiono sanitariaty przynajmniej z zewnątrz :D... i już pusto na kempie.
katatek
Plażowicz
Posty: 4
Dołączył(a): 11.08.2017

Nieprzeczytany postnapisał(a) katatek » 11.08.2017 22:38

Dzień dobry:)

My ruszamy w niedzielę w składzie 2+2, w ciemno, rok temu byliśmy tak pięć dni na Rabie (nie bardzo nas wyspa urzekła) i potem dwa tygodnie na campingu Lili na Hvarze (Jagodna). W tym roku chcielibyśmy w nowe miejsce, chyba dalej jeszcze na południe, myślę o Korculi albo właśnie Peljesacu - przeczytałam cały wątek i dalej nie wiem, czy są tam campingi godne polecenia podobne do Lili?
Czyli:
- mały, dość prosty camping (bez basenów, animacji, knajp itp.)
- w stosunkowo dzikim pięknym miejscu
- z własną fajną dla dzieci plażą
- taki właśnie rodzinny a nie imprezowy
?

Będę wdzięczna za rady!
Pozdrowienia,
Kasia
kejcik89
Podróżnik
Posty: 20
Dołączył(a): 28.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) kejcik89 » 06.01.2018 14:08

Witam,
mam pytanie odnośnie campingu Nevio - czy obok namiotu można postawić samochód, czy są tam przewidziane parkingi z dala od miejsca ulokowania się?
Zastanawiamy się nad Nevio w terminie od 10.06.2018 - teoretycznie jeszcze przed sezonem, więc moje kolejne pytanie o obłożenie? Jechać w ciemno czy rezerwować :)
gusia-s
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4055
Dołączył(a): 15.01.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.01.2018 15:12

kejcik89 napisał(a):Witam,
mam pytanie odnośnie campingu Nevio - czy obok namiotu można postawić samochód, czy są tam przewidziane parkingi z dala od miejsca ulokowania się?
Zastanawiamy się nad Nevio w terminie od 10.06.2018 - teoretycznie jeszcze przed sezonem, więc moje kolejne pytanie o obłożenie? Jechać w ciemno czy rezerwować :)
Na Nevio mieszkałam w 2014 w ostatniej dekadzie lipca. Parcele duże także auta stoją na nich. Wjazd bez rezerwacji i ciągle były wolne miejsca. Nevio jak i kilka pobliskich kempinów, opisywałam gdzieś tu na forum a na pewno też tu ;)
Bardzo miło wspominam ten kemp :)
W zeszłym roku, kawałek przed Nevio otworzyli nowy kemping Lavanda Bardzo podobny do Nevio tyle, że bez basenu i znaczniej mniej zalesiony.
kema222
Plażowicz
Posty: 4
Dołączył(a): 17.06.2018
Camp Divna Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) kema222 » 17.06.2018 14:30

Witam,
zbieram opinie, przejrzałam już wszystkie posty na stronie i nie znalazłam odp.
Waham się między Divna a Vrila, cena ma duże znaczenie.
Jedziemy pierwsza połowa lipca, 2 rodziny 2+2, dzieci od 4 lat do 10.

Nigdzie nie znalazłam cen na Divnie, ktoś ma/pamięta? Vrila wychodzi ponad 200 pln/dobe za rodzinke, sporo, bo przywykliśmy do ceny 80 pln za rodzinke na Mljecie (tam byliśmy już wiele razy).

Do tego potrzbuję o Divnie i Vrili klilku konkretów odnośnie:
- dostępności lodówek ( czy są gdzie na kempie zbiorowe lodówki, których można korzystać, trzymać własne jedzenie w ciągu dnia)
- dostępności kuchni
- pozwolenia dotyczącego stosowania grilla: wiem, że z powodu pożarów najczęściej jest zakaz, widziałam też na Divnie są stojące kamienne grille, rozumiem trzeba mieć własny węgiel? Czy kuchenke elektryczna koło namiotu rozstawię, czy też zbyt duże zagrożenie pożarowe?
- dostępność sklepu. Generalnie lubimy zadupia, ale ważne, by w odległości jazdy autem ok. 15 min był jakiś market czy sklep, na Peljesacu widzę górki niemałe, jeśli trzeba pokonywać przepaści do Trpanij by kupić zgrzewkę wody lub wyskoczyć z dziećmi na lody to odpadamy. Że Vrila na uboczu, a jednak można rybkę i lody latwo kupić to wiem, dlatego korci. No i szakale korcą :-)
- ciepła woda: nie jest to jakiś mus, mogę myć się lodowatej, jak jest super miejscówa, ale chcę się przygotować psychicznie :-)
- cisza nocna - jak z nią na tych kempach? Uwielbiam o 23 szeptać koło namiotu, nie znoszę nocnych imprez na kempingach. Na Mljecie tylko taka kultura, czy wszędzie?

Ktoś był w obu miejscach, podzieli się opinią?
kema222
Plażowicz
Posty: 4
Dołączył(a): 17.06.2018
Re: Camp Divna Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) kema222 » 17.06.2018 14:31

Ach, no i jak z tłokiem w pierwszej połowie lipca, jak ktoś był. Tłoku nie lubimy.
Janusz Bajcer
Moderator
Avatar użytkownika
Posty: 91755
Dołączył(a): 10.09.2004
Re: Camp Divna Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2018 19:42

zablo
Podróżnik
Posty: 29
Dołączył(a): 31.08.2013
Re: Camp Divna Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 17.06.2018 19:56

kema222 napisał(a):Witam,

Vrila-
- dostępności lodówek ( czy są gdzie na kempie zbiorowe lodówki, których można korzystać, trzymać własne jedzenie w ciągu dnia) - lodówki sa i nawet zamrażarki
- dostępności kuchni - nie widziałem
- pozwolenia dotyczącego stosowania grilla: wiem, że z powodu pożarów najczęściej jest zakaz, widziałam też na Divnie są stojące kamienne grille, rozumiem trzeba mieć własny węgiel? Czy kuchenke elektryczna koło namiotu rozstawię, czy też zbyt duże zagrożenie pożarowe? - grila tradycyjnego koło namiotu nie zrobisz, ale kuchenkę elektryczną spokojnie możesz używać,
- dostępność sklepu. Generalnie lubimy zadupia, ale ważne, by w odległości jazdy autem ok. 15 min był jakiś market czy sklep, na Peljesacu widzę górki niemałe, jeśli trzeba pokonywać przepaści do Trpanij by kupić zgrzewkę wody lub wyskoczyć z dziećmi na lody to odpadamy. Że Vrila na uboczu, a jednak można rybkę i lody latwo kupić to wiem, dlatego korci. No i szakale korcą :-) - sklep jest po drodze do Trpanj, jakieś 500-600m no i kilka sklepów już w samym miasteczku, możesz wybrać dwie drogi. Jedna to ulicą a druga nadmorską promenadą (wybetonowaną scieżką wzdłuż wybrzeża nad samym morzem - ta jest swietna na spokojny spacer)
- ciepła woda: nie jest to jakiś mus, mogę myć się lodowatej, jak jest super miejscówa, ale chcę się przygotować psychicznie :-) - wszystko zalezy od prądów i wiatru, różnie bywa,
- cisza nocna - jak z nią na tych kempach? Uwielbiam o 23 szeptać koło namiotu, nie znoszę nocnych imprez na kempingach. Na Mljecie tylko taka kultura, czy wszędzie? - raczej było cicho, chociaż oglądanie przez polskich januszy na rzutniku kabaretów wieczorem było słychać jednak od ok. 23 stosowali sie do ciszy nocnej. Imprez przez 3 tygodnie nie słyszeliśmy.
zablo
Podróżnik
Posty: 29
Dołączył(a): 31.08.2013
Re: Camp Divna Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 17.06.2018 20:02

kema222 napisał(a):Ach, no i jak z tłokiem w pierwszej połowie lipca, jak ktoś był. Tłoku nie lubimy.


camp vrila jest dośc spory i urozmaicony, wiec zapewne znajdziesz miejsce odpowiednie dla siebie. Natomiast jak to campingach bywa nie znasz dnia ani godziny jak ktoś moze rozłozyć sie w sąsiedztwie :P

o divnie słyszałem że jest mniejszy i zjeżdża sie tam dośc sporo plażowiczów z okolicy - bo urok tego miejsc jest wyjatkowy
kema222
Plażowicz
Posty: 4
Dołączył(a): 17.06.2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) kema222 » 17.06.2018 20:29

Dzięki serdeczne.
Coś mi się wydaje, że padnie na Vrilę, mimo wyższych cen...
gusia-s
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4055
Dołączył(a): 15.01.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.06.2018 22:48

Mam jedynie cennik z 2014 :(
post-7016-0-76149200-1410428605.jpg


Standard kempingu niski. Miejsca na namioty w gaju oliwnym. Widziałam chłodziarki, takie jak w sklepie na napoje. Stały w jakimś pomieszczeniu gospodarczym. Kuchennego zaplecza nie widzialam. Do sklepu trzeba autem do Trpanj, na kemping tylko chleb dowozili. Na plaży mini bar, zimne picie, lody takie sklepowe z zamrazarki. Plaża jedna z ładniejszych w Cro ale bardzo zatłoczona w sezonie. Na spacer nie ma gdzie wyjść, chyba że do Duby ulicą, lecz w Dubie też nic nie ma :D
maarec
Croentuzjasta
Posty: 223
Dołączył(a): 02.07.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 27.06.2018 11:37

a ja mam trochę droższy - z pierwszych dni czerwca 2017, czyli obowiązywał w 2016...

http://www.nacamping.pl/wp-content/gall ... z/di18.jpg

mam trochę inne zdanie w temacie powrotu z tego campu w stronę głównej drogi na Peljesacu. Stromo tu jest, wąsko nie, ale ogółem tylko mocne holowniki albo lekkie przyczepy. Fajne miejsce na 3-5 dni
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi



Peljesac - lista kempingów( opinie) - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Forum wykorzystuje oprogramowanie M 2.0. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2018