Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Jaka jest najlepsza mapa do Mio na Chorwację??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gaceq
Croentuzjasta
Posty: 190
Dołączył(a): 13.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 19.12.2009 18:38

ALT + Print Screen
Zrzut tylko aktywnego okna

Automapa jest ok.
bracik001
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1788
Dołączył(a): 06.01.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 10.01.2010 22:58

Ja mam Mio mov 330. Mapa Chorwacji to tylko główne drogi. Brak szczegółów. Czy można z tym coś zrobić?
Do wakacji jeszcze troszkę czasu.
Pozdrawiam
Andrzej
początkujący cromaniac :D
SVIBANJ
Croentuzjasta
Posty: 374
Dołączył(a): 31.10.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 10.01.2010 23:27

bracik001 napisał(a):Ja mam Mio mov 330. Mapa Chorwacji to tylko główne drogi. Brak szczegółów. Czy można z tym coś zrobić?...


Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz po mapie. Ja także posiadam ten model i w tamtym roku sprawdził sie znakomicie. Jak na moje potrzeby , oczywiście :D . Przejechaliśmy wg. jej wskazań Chorwację od granicy węgierskiej, poprzez Pag , Hvar aż do Mostaru i nie było żadnych problemów.W Bośni zaliczyliśmy oprócz Mostaru także Blagaj. Wszędzie jak po sznurku.
Jeżeli nie masz szczególnych wymagań to wal śmiało, da radę :D
gaceq
Croentuzjasta
Posty: 190
Dołączył(a): 13.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 11.01.2010 09:01

Automapa 6
bracik001
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1788
Dołączył(a): 06.01.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 21.01.2010 22:30

Wracając do tematu.
Przejrzałem zainstalowaną mapę w moim Mio Mov 330, i stwierdziłem, że większość miast chorwackich jest nawet dobrze opisana nazwami ulic.
Fakt, małe miasteczka tylko sama nazwa. Nawet miasta w BiH opisane nazwami ulic. Mapy z 10.2008 roku.
Przy okazji zapytam, może ktoś się zna bo ja jestem laikiem, do czego służy gniazdo na kartę SD w moim Mio :?:
Pozdrawiam
Andrzej :D
gaceq
Croentuzjasta
Posty: 190
Dołączył(a): 13.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 22.01.2010 10:30

Żeby wgrać mapy które ci się na pamięć wewnętrzną urządzenia nie zmieszczą !
Blums
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 327
Dołączył(a): 02.08.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 22.01.2010 11:21

gaceq napisał(a):Żeby wgrać mapy które ci się na pamięć wewnętrzną urządzenia nie zmieszczą !


pod warunkiem ze masz mio odblokowane lub wgrany "mio pocket"

zapraszam http://my-navia.pl/
poziomek
Odkrywca
Posty: 84
Dołączył(a): 28.03.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 22.01.2010 13:42

Zachęcam wszystkich do poczytania tego wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=26790.0
bracik001
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1788
Dołączył(a): 06.01.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 25.01.2010 22:30

Witam,
Wszedłem na w/w linki i szybko wyszedłem. 8O
Pozostanę chyba przy tym co mam :(
Zwykły użytkownik, w krótkim czasie, nie jest w stanie zrozumieć o co tam chodzi. :cry:
Wiem jedno, że są nowsze mapy do Mio od tych co posiadam :evil:
ale nie wiem jak je zainstalować.
Myślałem, że ściągam na kartę SD wkładam do Mio i już. O ja naiwny.
A może to już nie ten wiek. :wink:
Pozdrawiam
Andrzej
MWN
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1976
Dołączył(a): 18.02.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 26.01.2010 13:31

O ile się nie mylę MIO działa tak,że musisz włożyć kartę do slotu w urządzeniu i wtedy działa. Mają takie jakieś zabezpieczenia, których łatwo nie przeskoczysz. Jak tak w każdym razie miałem.
Blums
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 327
Dołączył(a): 02.08.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 26.01.2010 13:51

MWN napisał(a):O ile się nie mylę MIO działa tak,że musisz włożyć kartę do slotu w urządzeniu i wtedy działa. Mają takie jakieś zabezpieczenia, których łatwo nie przeskoczysz. Jak tak w każdym razie miałem.


no tak na 50 % to dziala tak jak myslisz , moim zdaniem jak kupować nawigacje to Lark-a jest odblokwana fabrycznie i nic nie trzeba kombinować (ma gwarancje)wgrywasz na kartę SD jaką chcesz mapę zaznacza w urządzeniu którą ma czytać i z tej nawiguje
skylogg
Odkrywca
Posty: 109
Dołączył(a): 15.02.2010
Tylko AM

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 16.02.2010 15:01

1. Mio pod AM jest do przejścia, ale rzeczywiście trochę z tym zabawy.
2. Larki 5.01 i 502 są fabrycznie poblokowane wcześniejsze modele nie były. Wiem co mówię ;)
3. Autorzy AutoMapy chwalą się 100% pokryciem CRO. Dużo w ty prawdy acz nie do końca. Potrafi się zgubić - np. w okolicach Knina (prawda kolego zza ściany?). Niemniej i tak AM najlepsza jest :)
MWN
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1976
Dołączył(a): 18.02.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.02.2010 17:46

Spróbuj kupić SD z nową oryginalną mapą i na 100% będzie działać. Mają te mapy coraz lepsze.
Blums
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 327
Dołączył(a): 02.08.2007
Re: Tylko AM

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 16.02.2010 18:55

skylogg napisał(a):2. Larki 5.01 i 502 są fabrycznie poblokowane wcześniejsze modele nie były. Wiem co mówię ;)



No zastanow sie dobrze co piszesz o blokowaniu fabrycznie larkow - albo doczytaj troche na : http://my-navia.pl/ i nie wprowadzaj w blad :) roznia sie tylko windowsem 5,0 i 6,0 to tyle a tak to sa fabrycznie bez blokady
skylogg
Odkrywca
Posty: 109
Dołączył(a): 15.02.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 16.02.2010 19:59

No właśnie się zastanowiłem :)
Kiedy bym tego (5.02) tego testował, to bym nie pisał :)
Spotykany tu i ówdzie "AM - łopatologiczny przepis na Larka 4.31" (bez blokady) to - bądź co bądź moja wypocina, no ale...

...no ale ja się nie znam :)
http://allegro.pl/item915411869_lark_5_ ... _nowy.html

Na navii bywam :D
Tylko po co to ludzie trudzą się z odblokowywaniem rzeczy odblokowanych tego doprawdy nie wiem :) To tak odnośnie UWAŻNEGO czytania :)
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=139352#139352
chociażby taki diunior - strona druga i dalej :D

EOT
pozdrafffka z kurczaka ;)
gromit
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi



Jaka jest najlepsza mapa do Mio na Chorwację?? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Forum wykorzystuje oprogramowanie M 2.0. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2018