Chorwacja Online - Cro.pl - strona główna
Rozmiar: 51 bajtów  Rozmiar: 51 bajtów  
APARTAMENTY, hotele, wille, latarnie morskie i jachty w Chorwacji. Tysiące zadowolonych Klientów!
Adriatica.net - rezerwacje online!
Strona główna  -   O Chorwacji i Chorwatach  -   Regiony  -   Klimat  -   Język  -   Kuchnia  -   Waluta  -   Drogi i transport
Dojazd  -   Noclegi  -   Morze  -   Atrakcje  -   Opisy wybranych miejsc  -   Porady dla wyjeżdżających
Aktualna pogoda  -   Forum Strona główna  -   Wasza Chorwacja  -   Artykuły  -   Różności  -   Linki
reklama

7000 apartamentów, zniżki do 20%, zwolnienie z opłat za autostrady

Posty ze wszystkich forWidok zbiorczy  Regulamin i PomocRegulamin i Pomoc  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja ProfilProfil  ZalogujZaloguj
 Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady
Strona 27 z 53Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 51, 52, 53  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Jak nie Chorwacja to ... ???
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiolak3
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 11.09.2006 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdjęcia są i to multum, ale owej relikwii- nie ma.... icon_redface.gif - Aga zrobi!
Foty ( jeśli chodzi o nasze) "sie robią" i do niedzieli bedą "upublicznione" z "drogą wejścia" naszego znajomego, który nie oglądając sie na nic wlazł tam "po swojemu" icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_lol2.gif i zszedł tez "po swojemu2" icon_wink.gif
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 12.09.2006 09:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest dobra wiadomość od Agnieszki z Koplika! Cudowna rysowanka ocalała i przyjedzie do Polski!!! Agnieszka jeszcze w Albanii - z prądem w Kopliku różnie bywa i kafejka różnie chodzi, a jak juz chodzi to tłum dzieciaków i w kolejce trzeba czekać icon_lol.gif , ale dobrze jest. Niebawem powinna juz wrócić do PL z relikwią icon_biggrin.gif
Pozdrowienia dla Was!~

Typie - mapka bardzo sprytna i pomocna. Dzięki niej tak błyskawicznie dotarliśmy pod półki, że aż się dziwiliśmy i zastanawiali co z czasem zrobić... icon_smile.gif No ale problem rozwiązała nam pogoda icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 12.09.2006 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coraz bardziej tajemniczo..... icon_smile.gif
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 12.09.2006 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomek! Wybacz! Ty chyba nie znasz szczegółów, a nasza relacja dopiero w głowach siedzi icon_biggrin.gif . To moze napiszę Ci maila, bo to chyba nie miejsce na szczegółową opowieść.

Jedno jest chyba jasne: Kamil i Gord stworzyli rysowaną mapkę i ona ocalała i myślę będzie pomocą dla następnych pokoleń zdobywców MJ (tu myślę też o nas, którzy do szczytu nie dotarli icon_smile.gif )
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 16.09.2006 23:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miredite!

Następna Majowa Hubka icon_wink.gif z rejonem naszego działania.
Trasa podejścia na Qafa e pejes, do katunu i na Maja jezerce na czerwono
na Qatat e verlla (2333) na niebiesko
na Maja popljuces na brązowo (wybór koloru nieprzypadkowy icon_lol.gif )

Trasy bardzo orientacyjnie zaznaczone, szczegóły będę jeszcze musiał skonsultować z Wami.

Mam całego skana dużego arkusza 1:25000. Shtrigi, Racibor i Typ już go dostali. Von Laos i inni zainteresowani, jak byście chcieli to do mnie napiszcie na adres lzkamil (małe L na początku) na skrzynkę tlenową. Mapka deczko styrana po dwóch prokletijskich kampaniach ale jeszcze dużo na niej widać icon_smile.gif

Natten e mire!
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Droga na MJ prawie w 100% taka jak nasza. Gdybym miał taką mapkę wtedy gdy tam byliśmy, mógłbym bardziej się porozglądać i dopasowywać poszczególne szczyty i wzniesienia, teraz pamięć już nieco zawodzi...
Wczesniej myślałem, że od Quafa e Pejes skrecało sie nieco wczesniej niż zaznaczyłes, ale pamięć juz nie ta icon_smile.gif
Srodkową częśc trasy szliśmy raz tak jak zaznaczyłeś, a raz chyba bardziej po prawej stronie (chyba jakimś żlebem)...
Końcówka chyba taka sama.
Byłes tam kilka dni, widziałes szlak na MJ i inne szczyty z wielu perspektyw, więc i twoje domniemania na pewno są zgodne z rzeczywistościa...

A co do brązowego koloru szlaku icon_smile.gif - muszę cie chyba pogonić, bo coś sie opuszczasz w relacjach i nie moge o tym kolorze przeczytać.
Jak sie tam nie odzywam to nie znaczy ze z uwagą nie czytam kolejnych odcinków. A coś relacja stanęła w miejscu...
Już 10 dni ciszy.....
Do roboty na tych depresjach icon_smile.gif !!!
wiolak3
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NO, dokładnie- nic nie ma.... icon_sad.gif
Aha, jak nic się nie stanie icon_wink.gif , to dziś na noc wrzucam foty do sieci, tylko z majki icon_wink.gif
Jolanta M
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawodowiec napisał(a):
na Maja popljuces na brązowo (wybór koloru nieprzypadkowy icon_lol.gif )

Haha... odcinek "Klątwa Gór Przeklętych" niewątpliwie interesujący... icon_wink.gif icon_lol.gif

Też nie poganiam, ale... icon_lol.gif

Pozdrav svima
Jola
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 15:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiolak3 napisał(a):
NO, dokładnie- nic nie ma.... icon_sad.gif
Aha, jak nic się nie stanie icon_wink.gif , to dziś na noc wrzucam foty do sieci, tylko z majki icon_wink.gif

Hmmm, a moze byscie tez coś napisały, a nie tylko fotki icon_smile.gif
Wszystko "trzymasz" na zimowe dni?
Zapomniszzszszszszszz

Chyba ze bedziecie w odpowiednich momentach uzupełniać relacje Janqesa, to ok....
wiolak3
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bedzie relacja, bedzie. A foty, to zawsze na wyobraznie działają. Ula coś myśli, ale.....jeszcze jeden wyjazd przed nami icon_biggrin.gif , hiiiii. Może nie bedziemy mieć sałatkowej, pomieszanej wersji icon_wink.gif
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

typ napisał(a):
Wczesniej myślałem, że od Quafa e Pejes skrecało sie nieco wczesniej niż zaznaczyłes, ale pamięć juz nie ta icon_smile.gif

Bardzo dobra pamięć!
Rzeczywiście najlepiej skręcić wcześniej. My sobie poszliśmy do jeziorka i z powrotem a potem do góry z samej przełęczy. Wracaliśmy jak mówisz, tą ścieżką co trochę skraca drogę i schodzi lekko poniżej przełęczy.

typ napisał(a):
Do roboty na tych depresjach icon_smile.gif !!!

Hahaha właśnie o to chodzi że trochę za dużo mam tej roboty icon_smile.gif
wiolak3
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 22:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj szanowny Czytelniku-Oglądaczu daję linka (chwilowo, bo nie skończyłam, hiii icon_redface.gif ) tak zeby "se wspomnieć" i nie zapomnieć, eh...
http://fotokonto.pl/showimage.php?id=8412&size=1024
(Dobrze oglądać w dużej rozdzielczości albo slide show)
a to ja
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiolak3 napisał(a):
http://fotokonto.pl/showimage.php?id=8412&size=1024
(Dobrze oglądać w dużej rozdzielczości albo slide show)

DOBRZE się to ogląda icon_biggrin.gif

Jedni wklejają fotki z autkami.
Twój "motyw" z butem jest jak najbardziej .. na miejscu icon_cool.gif

Czekam na JESZCZE i pozdraviam
petris
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 17.09.2006 23:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moi drodzy alpinisci,ciesze się z Waszych szczesliwych powrotow,trzymałam kciuki,az sama nie mogłam wchodzic na co pomniejsze górki Peljeśaca.Czuje,że w dni chmurne i smutne ,bede mogła wejść-nie na szczyty icon_twisted.gif -lecz na Wasz temat, czytac i ogladać Wasze wspaniałe wejscia.Dzieki za mapkę, chodze po kropkach icon_lol.gif
Pozdrowienia od miłośniczki gór petris
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
wiolak3
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 18.09.2006 08:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki! dołożyłam teraz jeszcze pare, ale mnie robota ściga. Wieczorem będzie tzw. ciąg dalszy z naszym nieznacznym udziałaem, hiii. A jak sie bede nudzić icon_wink.gif , to je nawet opisze icon_wink.gif icon_lol2.gif
Strona 27 z 53Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 51, 52, 53  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Jak nie Chorwacja to ... ???

Skocz do: