Chorwacja Online - Cro.pl - strona główna
Rozmiar: 51 bajtów  Rozmiar: 51 bajtów  
APARTAMENTY, hotele, wille, latarnie morskie i jachty w Chorwacji. Tysiące zadowolonych Klientów!
Adriatica.net - rezerwacje online!
Strona główna  -   O Chorwacji i Chorwatach  -   Regiony  -   Klimat  -   Język  -   Kuchnia  -   Waluta  -   Drogi i transport
Dojazd  -   Noclegi  -   Morze  -   Atrakcje  -   Opisy wybranych miejsc  -   Porady dla wyjeżdżających
Aktualna pogoda  -   Forum Strona główna  -   Wasza Chorwacja  -   Artykuły  -   Różności  -   Linki
reklama
Posty ze wszystkich forWidok zbiorczy  Regulamin i PomocRegulamin i Pomoc  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja ProfilProfil  ZalogujZaloguj
 Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady
Strona 2 z 53Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3, ... 51, 52, 53  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Jak nie Chorwacja to ... ???
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 04.01.2006 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Typ - to było 5 lat temu, a wiem, że jeśli chodzi o drogi, w Albanii dużo się dzieje. W tamtych czasach asfalt sięgał kilka km za Koplik. Słyszałam, że jest już na pewno kilkanaście km dalej. Zauważyłyśmy, że najlepiej sprawdzały się tam wtedy stare VW Golfy icon_lol.gif .
Ale chyba faktycznie - najlepiej poczekać na forum na Paszczaków - na pewno mają dużo świeższe info.

Poszukam jakichś fot - choć wtedy miałyśmy taki sobie aparacik "gupikowy" i jechaliśmy już po ciemku icon_biggrin.gif . Ale z Bogi coś ładnego się znajdzie icon_smile.gif
wiolak3
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 04.01.2006 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No, to w imieniu Shtrigi Uli: do droga do przełęczy za Boge

to okolice Bogi, kościół

Ostatnio zmieniony przez wiolak3 dnia 06.01.2006 21:15, w całości zmieniany 1 raz
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 10:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak na szybko wklejam - może się przyda:

http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1685&highlight=prokletije

http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=948&highlight=prokletije

http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1686&highlight=prokletije
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

shtriga napisał(a):
Tak na szybko wklejam - może się przyda:

http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1685&highlight=prokletije

http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=948&highlight=prokletije

http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1686&highlight=prokletije

Dzieki dzieki!
Juz węszę icon_smile.gif
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyle guglałem przed wyjazdem a na nich nie trafiłem... chyba im dam sznurki do naszych tutaj pogaduch i do mojej relacji, zawsze może coś pomóc icon_smile.gif

Teraz widzę że mają linki do dobrych map. Będę musiał w wolnej chwili dorysować orientacyjny przebieg tej możliwej czy też niemożliwej alternatywnej drogi od południa na M.J. o której mówiliśmy parę postów wcześniej.
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 15:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo Ty jesteś zawodowiec-światowiec icon_smile.gif , a ja wpisałam, ze chcę po polsku i to była pierwsza rzecz jaka się pokazała icon_smile.gif.
Też dopiero teraz odkryłam to forum i tę stronę, ale tak dokładnie jeszcze nie zdążyłam przejrzeć.
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

icon_lol.gif
Na polskich stronach też szukałem, coś poznajdowałem ale tego jakoś nie... Jeszcze o mapach - te rosyjskie ze strony Berkeley z Korabem i Djeravicą mieli moi Czesi, teraz też mam kolorowe ksera. Tylko coś się dziś Korab nie chce wyświetlać.
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 16:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawodowiec napisał(a):
icon_lol.gif
Na polskich stronach też szukałem, coś poznajdowałem ale tego jakoś nie... Jeszcze o mapach - te rosyjskie ze strony Berkeley z Korabem i Djeravicą mieli moi Czesi, teraz też mam kolorowe ksera. Tylko coś się dziś Korab nie chce wyświetlać.

Ten link do map, który znalazłem na stronie podanej przez wiolak3 są rewelacyjne. Mapy topograficzne Albanii, o których piszesz sciągnąłem już sobie wczesniej bezposrednio ze stron tej biblioteki, ale sa tam też mapy Durmitoru (chyba te które wiolak3 kupiła - skala 1:25000), sciagnąłem sobie też mapy Riły i Fogaraszy w skali 1:55 000 - te same które mozna kupić w bezdrożach.... Może nie mają takiej użyteczności i wygody jak mapa kupiona, ale do planowania są wystarczające.
Duzo też tam jest map Nepalu icon_smile.gif, tylko skąd wziąc 5 tysiaków zeby tam dojechać....
A jeśli chodzi o "wyswietlanie się Koraba" to nie wiem czy chodzi ci o to samo, ale z tego co pamietam na całej siatce Albanii brakuje tylko 1 arkusza do wyświetlenia. I to był własnie arkusz "na zachód" od Korabu. Ale arkusz z samym Korabem sciągnąłem pare dni temu....
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiolak3 napisał(a):

Droga jest co prawda wąska ale stan jej nawierzchni jest dobry, dawaj więcej zdjęc! icon_smile.gif
A co do mojego samochodu - zawodowiec - jak felicja dała rade to moze i moja Volłowinka da rade... Droge Zabljak-Trsa przejechała, po "szczytach" Hvaru też jeździła (choć Durmitor w porównaniu do Albanii to pewnie "hajłej"), a pół żartem pół serio to moja droga do domu też nie jest najlepszej jakości i jest kamienista, więc jakąś zaprawe samochód ma codziennie....
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 16:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"jak felicja dała rade to moze i moja Volłowinka da rade... " - mówisz...
He he - to chyba jednak nie była jakaś tam pierwsza lepsza felicja z salonu! Po forum krażyły legendy nt. uzbrojenia Felicji Paszczaków icon_biggrin.gif !!!

Tu będzie o Paszczakowej Feli chyba:

http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9066&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ostatnio zmieniony przez U-la dnia 05.01.2006 16:54, w całości zmieniany 1 raz
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 16:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm moja takiego uzbrojenia nie miała. Wycieczkę przypłaciła tylko rozciętą prawą przednią manżetą (taka gumowa osłonka przegubu), czyli tyle co nic. Dobrze że przegubowi nic się nie stało.
No i jeszcze pamiętne picassowskie wzorki na masce... ale już jest po kosmetyce. Razem z wgnieceniem z parkingu przed blokiem (najgrubsza część roboty) i paroma pomniejszymi zadrapaniami blacharz łyknął 400 zeta.
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta osłona gumowa przegubu to kilkanaście złotych. Przegub to też nie byłyby koszty. U mnie było to poniżej 200 zł, a w felicji byłoby na pewno mniej. Niedawno wymieniałem, bo w Czarnogórze zaczął dawać oznaki że ma się ku końcowi. Problem jedynie w tym, że jak by to się stało w Albanii czy Czarnogórze to nie za bardzo byłaby mozliwość zakupu takiej części. W końcu nasze samochody to nie mercedesy (Albania) ani Golfy (Czarnogóra).
Ja szczerze mówiąc najbardziej boje się na takich wertepach urwania czegoś od spodu (np. miski olejowej - bo wtedy juz po frytkach).
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 05.01.2006 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koszt przegubu może by był mały ale jakby przegub padł na amen gdzieś na zadupiu w Albanii albo Kosowie? icon_biggrin.gif O całość spodu też się cykałem ale na szczęście nic nie poszło.
Dawno temu jak chciałem leśną drogą ominąć korek pod Plitvicami to podrapałem od spodu skrzynię biegów. Był mały wyciek oleju ale do Łodzi dojechałem.

ooo widzę że dopisałeś, o tym samym myślimy icon_smile.gif
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 06.01.2006 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiolak3 napisał(a):

Widze że dodałas kolejne zdjęcia icon_smile.gif
Szkoda ze takie małe, ale i tak jest tam ładnie!
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 08.01.2006 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja coś wyguglałem...
Albania na motorach, wejdźcie w linka Nowy wyjazd - Albania, albo w dział Wyjazdy - pierwsza pozycja. Ekipa dojechała do Boge i dużo piszą o tamtej drodze, foty też dają wiele do myślenia icon_wink.gif
Strona 2 z 53Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3, ... 51, 52, 53  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Jak nie Chorwacja to ... ???

Skocz do: