Chorwacja Online - Cro.pl - strona główna
Rozmiar: 51 bajtów  Rozmiar: 51 bajtów  
Strona główna  -   O Chorwacji i Chorwatach  -   Regiony  -   Klimat  -   Język  -   Kuchnia  -   Waluta  -   Drogi i transport
Dojazd  -   Noclegi  -   Morze  -   Atrakcje  -   Opisy wybranych miejsc  -   Porady dla wyjeżdżających
Aktualna pogoda  -   Forum Strona główna  -   Wasza Chorwacja  -   Artykuły  -   Różności  -   Linki
reklama

7000 apartamentów, zniżki do 20%, zwolnienie z opłat za autostrady

Posty ze wszystkich forWidok zbiorczy  Regulamin i PomocRegulamin i Pomoc  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja ProfilProfil  ZalogujZaloguj
 Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady
Strona 26 z 53Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 51, 52, 53  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Jak nie Chorwacja to ... ???
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 29.08.2006 08:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... Bliżej MJ. Jak zobacze więcej zdjęć z drogi na Popluks (w twojej relacji icon_smile.gif) to może coś wyszukam. Szukałem na panoramach Racibora, ale są robione ze zbyt daleka, żeby wypatrzeć naszego kurdupla.
A na waszych zdjęciach widze że pogoda była tak jak u nas. Drut!
Cholera moze jednak zamienie tą wrzesniową Rumunie na Albanie hehe
A może udało ci się wykombinowac jakąs mapę 1:25tys, wtedy może udałoby mi się go odszukać?
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 29.08.2006 08:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z Popluksa mam mało zdjęć, wtedy bardziej myślałem o pokonaniu Klątwy Gór Przeklętych która mnie dosięgła, ale o tym później. Muszę pogrzebać w Gordanowych fotach, on ciągle pstrykał to może się coś znajdzie.

25-tkę owszem mam, postaram się o skan tylko w pracy ciężko z dostępem do skanera. Ale tam są zaznaczone tylko "mój" 2333, M. kolacit 2490, oczywiście MJ i ten między MK i MJ 2509.
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 29.08.2006 09:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawodowiec napisał(a):
Z Popluksa mam mało zdjęć, wtedy bardziej myślałem o pokonaniu Klątwy Gór Przeklętych która mnie dosięgła, ale o tym później.

No tak, znakowanie szlaków icon_smile.gif
von Laos
Odkrywca
Odkrywca

PostWysłany: 29.08.2006 09:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
My spotkalismy ekipe Czechow ktorzy opowiadali o jakims wstrzasie ktory sie dalo odczuc w Prokletijach. Moze to to samo?

Być może. My byliśmy tego dnia w Valbone i wcześnie rano nasz dom lekko się "zakołysał" i zatrzeszczał. Wtedy nie zwróciłem na to specjalnej uwagi, gdyż on generalnie cały czas trzeszczał... icon_biggrin.gif Dopiero później, już w Czarnogórze dowiedziałem się o trzęsieniu od przyjaciół Słoweńców, którzy przeżyli to na miejscu. Wstrząs musiał jednak nastąpić pod dnem morza, więc fala sejsmiczna docierając w góry była już częściowo wygaszona.
Racibor
Odkrywca
Odkrywca

PostWysłany: 30.08.2006 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Typ napisał(a):
Szukałem na panoramach Racibora, ale są robione ze zbyt daleka
Od jakiegoś czasu większe są dostępne w postach i tu:
..
Z Twojego opisu wynika że to gdzieś tu jest Bezimienny. Wykonalem to zdjęcie z ostatniej przełęczy w głównej grani między Jezercesem a Paplugą. Widać na nim lepiej niby_zamkniętą z ktorej wchodziliście.
Zawodowiec napisał(a):
25-tkę owszem mam
Czekam na mapę. Będzie mi łatwiej analizować Twoje relacje.

Ostatnio zmieniony przez Racibor dnia 03.09.2006 23:21, w całości zmieniany 1 raz
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 30.08.2006 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Racibor, pozwoliłem sobie wstawić moją fotę obok Twojej bo się uzupełniają. Moja się kończy z prawej na Maja kolacit a Twoja się na niej zaczyna. Teraz może Typ łatwiej rozpozna icon_smile.gif

Przy okazji popatrzmy ile śniegu ubyło między Twoją i moją wizytą icon_smile.gif

Mówisz o ostatniej przełęczy w grani przed Paplugą. Chyba przynajmniej częściowo chodziliśmy tą samą drogą.
Racibor
Odkrywca
Odkrywca

PostWysłany: 31.08.2006 07:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Twoje zdjęcie byłot robione trochę niżej. My tamtędy wracaliśmy z Paplugi. Połączyłem kilka swoich zdjęc i powstala kolejna panoramka z Jezercesem pośrodku.
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 31.08.2006 08:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brawo za panoramki icon_smile.gif
Z tego co widziałem na Twojej mapce to chyba szliście tak jak nam polecał pasterz (bardziej na wprost z doliny?) a schodziliście tym dłuuuugim śnieżnym żlebem?
My w obie strony żlebem.
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 04.09.2006 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

....
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 04.09.2006 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć! Niestety dedykowanego wejścia na szczyt MJ dla Typa i Racibora nie było... Ale i tak ogromne dzięki za pomoc! OGROMNE! A Kamil Tobie i Gordonowi - równie niebotyczne podziękowania za rysowana mapkę. Wzięła ją Agnieszka, ale dla nas wszystkich była i jest jak relikwia icon_biggrin.gif !!!! Więcej w naszej relacji - kiedys tam icon_wink.gif

Wgryzam się w Wasze opowieści, łzy ocierając ... Ale już wiem co zaplanuję za rok icon_lol.gif

Pozdrowienia dla Was!
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 11.09.2006 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shtriga, fajnie ze taka niepozorna rysowana mapka sie na cos przydala icon_smile.gif Macie moze jakas jej fotke? Jak taka dobra to moze i na summitpost by sie ja wstawilo?

Jak albanscy weterani nie moga sie spotkac na szczycie to moga na depresji. Do niskiej i mokrej krainy przyjechal Racibor, wczoraj zesmy sie spotkali, pogadali, piwko wypili i obejrzeli foty. Bylo o czym gadac, Racibor oprocz Prokletija zaliczyl w tym roku tez Koraba i objechal kawal Albanii.
No i moja skodzinka nie byla pierwszym w tym sezonie "zwyklym" samochodem co dojechal do Thethi. Przed nami tej sztuki dokonala corsa z Raciborowa ekipa na pokladzie icon_smile.gif
U-la
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 11.09.2006 10:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawodowiec napisał(a):
Shtriga, fajnie ze taka niepozorna rysowana mapka sie na cos przydala icon_smile.gif Macie moze jakas jej fotke? Jak taka dobra to moze i na summitpost by sie ja wstawilo?

No właśnie... Wiola cały czas mówiła, ze zrobi fotkę i nie wiem czy zrobiła... Przekopiemy nasze zasoby i sprawdzimy.
Agnieszka jest jeszcze w Albanii i konktakt z nią jest taki "od czasu do czasu", ale przekażę, żeby relikwii pilnowała! icon_lol.gif
Na pewno będzie cenna dla wszystkich, więc na summitpost trzeba wrzucić!!! Postaram się czegoś dowiedziec o jej (relikwii) losie icon_smile.gif
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 11.09.2006 15:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co to za mapka? Czyzby Kamil narysował mapkę z trasą wejscia na MJ?
A może..... to cos całkowicie innego (jakaś gra słówek?) icon_smile.gif
A co do Corsy to Racibor pisał, a jakże, ze dojechał nią do Theth....
Ja nie miałem szans....
zawodowiec
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 11.09.2006 15:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No powiedzmy ze razem z Gordanem naszkicowalismy, Gord mial w tym wiekszy udzial ode mnie icon_smile.gif

A gra polslowek to by byla... majowa hubka icon_lol.gif
typ
Cromaniak
Cromaniak

PostWysłany: 11.09.2006 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawodowiec napisał(a):
No powiedzmy ze razem z Gordanem naszkicowalismy, Gord mial w tym wiekszy udzial ode mnie icon_smile.gif

A gra polslowek to by byla... majowa hubka icon_lol.gif

W takim razie czekam z niecierpliwościa na relacje.... a najlepiej zdjęcia....
Lubie hubki, a szczególnie majowe icon_smile.gif (w końcu to Maja Jezerce była...)
Strona 26 z 53Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 51, 52, 53  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Jak nie Chorwacja to ... ???

Skocz do: